oraz spotkania plenerowe. Grilla może Państwu umilać kapela góralska lub gawędziarz
Propozycje grillowe dla grup zorganizowanych:
Zupą bryndzulą i żebroczką – zdobyliśmy I nagrodę w ogólnopolskim konkursie kulinarnym Nasza Perła 2014
Tradycyjne regionalne placki z blachy ze szpyrkami lub śmietaną
pajda chleba z smalcem domowym
ser bundz lub bryndza
oscypek grillowany podawany z żurawiną bądź grillowany w boczku
kiełbaska grillowana
krupniok wiślański
stek marynowany wieprzowy lub drobiowy
kita wędzona z kapustą zasmażaną
prosiak pieczony faszerowany kaszą i podrobami
szaszłyk wieprzowy lub drobiowy a także w wersji dla wegetarian szaszłyk warzywny
skrzydełka drobiowe z grilla
pstrągi grillowane z masłem ziołowym
żurek śląski z kiełbasą,kapuśnica wiślańska ,
ziemniaki pieczone z sosem czosnkowym
zapiekanka warzywna
sałatki warzywne
ogórki kiszone własnej roboty
pieczywo
herbata z zielin
piwo rzemieślnicze z Browaru Dziedzice